Vastauksia kysymyksiin - Käytön aloitus
Olen perustanut yrityksen ja mielestäni myös valinnut ko yrityksen. Kun menen kohtaan "kirjaus ja tilit"/"kirjaus", tulee teksti: "Voit muokata malliyhtiön tilikarttaa...avaa tarvittaessa varsinaista kirjanpitoa varten uusi yritys.". Kuinka pääsen tekemään peruskirjanpitoa?
Yhtiölle tulee luoda ensin tietokanta kohdassa 'Yhtiöt' / 'Yhtiötietojen ylläpito'. Siellä valitaan yritys, jolle tietokanta luodaan ja klikataan 'Uusi yhtiö'. Tämän jälkeen valitaan ko. yritys kohdasta 'Yhtiöt' / 'Yhtiön valinta'.
Onko tilikartta mahdollista muokata täysin yrityksen tarpeitten mukaiseksi eli esim. vaihtaa tilien nimet englannin kielisiksi?
Toimitamme tarvittaessa täysin englanninkielisen kirjanpito-ohjelman ja laskutusohjelman.
Avatessani laskutusosion, huomaan että sinne on tallennettu esimerkkitietoa. Haluaisin pyyhkiä esimerkkitiedot pois kaikista osioista ja sitten tallentaa oman yritykseni tietoa. Onko se mahdollista? Jos on niin miten?
Aloitustietojen poisto on mahdollista, mutta sitä ei opasteta aloitusohjeessa. Aloitusohjeessa on sen sijasta ohje, jolla aloitus onnistuu helpoiten.

Ohjelmissa on yksi tieto esim. seuraavasti:

Laskuttajan tiedot - yrityksen nimi yms.

Asiakas - yksi asiakas

Tuote - yksi tuote

Lasku - yksi lasku

Aloitustietojen poisto ei ole järkevää, koska täsmälleen samaan päädytään, jos ensin poistetaan täysin ja sitten lisätään. Sen sijasta, että poistat kokonaan asiakkaan, kirjoita siis ensimmäisen asiakkaan nimi, osoite jne... Samalla kentässä oleva entinen tieto poistuu. Tämä helpottaa käytön aloitusta, koska tietokentissä on valmiina esimerkkitietoa.

Ohjelma ei hyväksy saamiani käyttäjätunnuksia. Olen ladannut miniversion jo aiemmin.
Virhe johtuu siitä, että tietoja ei ole tallennettu samalla tavalla kuin käyttöoikeustiedoissa on sanottu. Ohjelma hyväksyy tunnukset sen jälkeen, kun tiedot merkitään täsmälleen ohjeen mukaan kirjoitettuna.
Pyydän lisätietoja seuraavanlaisesta paketista.

1. Oman toiminimeni kirjanpito-ohjelma, tilitapahtumia ei kovin paljon, alv-velvollinen olen, ei muita työntekijöitä.

2. Tarvitsen myös laskutusohjelmaa, jolla voin laskuttaa toiminimelleni tehdyistä töistä, mutta samalla minun pitäisi saada tehtyä laskuja muille tahoille eli teen tieyksikkölaskelmia ja laskutan yksiköiden mukaisia tiemaksuja osakkailta, mutta maksun saaja on tiekunta enkä minä itse.

3. Onko toimivaa systeemiä ja kuinka esim. viitenumerot toimivat.

4. Hoidan lisäksi yhden yhdistyksen maksuliikennettä. Saisiko laskutusohjelmaan sisällytettyä senkin, kun rahojen saaja on yhdistys ja minä ainoastaan laskujen kirjoittaja.

1. Tietosuunta kirjanpito-ohjelmalla voit hoitaa oman toiminimen kirjanpidon ja saat kirjanpitoon perustuvat alv-laskelmat.

2. Tietosuunta Laskutus ja myyntireskontraohjelmalla voit tehdä tiekunnan laskut, ohjelmassa on mukana reskontra, jolla voit kirjata saapuneet maksut ja näet maksutilanteen eli maksetut ja maksamattomat laskut.

3. Laskutusohjelma muodostaa pankkiviitenumerot ja lisäksi viivakoodin laskuihin. Laskut tulostetaan normaalille A4 paperille. Pankista ei tarvita pankkisiirtolomakkeita.

4. Samalla laskutusohjelmalla voit hoitaa enintään neljän yrityksen tai yhdistyksen laskutuksen.

Yhteenvetona: Kirjanpito-Laskutuspaketti sisältää tarvittavat ohjelmat 4:lle yritykselle. Voit hoitaa 4 yrityksen tai yhdistyksen kirjanpidon, alv-tilitykset, laskutuksen ja maksujen seurannan. Paketissa on myös ostoreskontra, jolla voit hoitaa ostolaskujen maksamisen ostoreskontran kautta.

Kun lasku on maksettu ja olette toimittaneet käyttöoikeustunnukset, pitääkö vielä tehdä muuta asennusta?
Mitään ohjelma-asennusta ei tarvitse toimitusvaiheessa enää tehdä. Toimitusvaiheessa ohjelmaan tallennetaan vain käyttöoikeustiedot.
Miten ohjelmiston päivitys toimii, kun tulee esim. lakimuutoksia?
Ohjelmat voi päivittää vapaaehtoisella vuosittaisella ylläpito-/päivitysmaksulla. Ylläpitoon kuuluvat kaikki vuoden aikana julkaistavat päivitykset.
Mitä tarkoittaa vapaaehtoinen ylläpitomaksu?
Vapaaehtoinen ylläpito tarkoittaa sitä, että ohjelmaa hankittaessa ei ole pakko tehdä ylläpitosopimusta ylläpito ja päivityspalvelusta, vaan ohjelman voi tilata ilman ylläpitosopimusta. Jatkossa jos haluaa, voi tehdä ylläpitosopimuksen esim seuraavan vuoden alusta. Ohjelman hankintaan sisältyy ylläpito ja päivitykset 3 kk ajan.
Minkälaisella viiveellä neuvonta toimii?
Sähköpostineuvonta toimii n. 0-1 tunnin viiveellä maanantaista perjantaisin klo 8 - 16.
Haluaisin vielä tietoa mahdollisista muista kustannuksista; kuten käytön tuki, päivitykset, pakolliset ylläpitomaksut jne.
Käytön tukipalvelu tapahtuu tukisivuston avulla ja sähköpostitse sekä aloitusvaiheessa tarvittaessa puhelimitse. Pakollisia ylläpitomaksuja ei ole. Voimassaoleva ylläpito-/päivityshinta on tarkistettava hinnastossa. Ohjelman päivitys on vapaaehtoinen, mutta suosittelemme ohjelman säännnöllistä päivittämistä. Päivitysmaksuun sisältyy päivityksen tukipalvelu sähköpostitse.
Kuinka pitkä toimitusaika ohjelmilla on?
Toimitus tapahtuu päivisin 0-2 tunnin kuluessa ja iltaisin sekä viikonloppuisin 2-4 tunnin kuluessa internetin välityksellä.
Voiko tulosteita lähettää sähköpostitse?
Kaikki ohjelmiston raportit voi tulostaa esikatseluun ja esikatselusta muihin ohjelmiin esimerkiksi tekstinkäsittely- tai taulukkolaskentaohjelmaan. Tähän toimintaan sisältyy myös mahdollisuus lähettää raportti sähköpostiohjelmaan eli sähköpostitse. Laskutukseen sisältyy lisäksi mahdollisuus lähettää lasku suoraan sähköpostiin tulostamatta laskua ensin esikatseluikkunalle.
Voiko tulostimena käyttää ... -tulostinta?
Kaikki normaalit tulostimet soveltuvat. Tulostus toimii samalla tavalla kuin muissakin Windows-ohjelmissa.
Voiko myöhemmin siirtää ohjelmanj toiseen koneeseen ilman uutta maksua, jos vaikkapa rahastonhoitaja vaihtuu?
Ohjelman voi siirtää veloituksetta saman yhtiön tai yhdistyksen sisällä. Käyttöoikeus koskee ohjelman käyttöä yhdessä koneessa kerrallaan. Jos ohjelma siirretään toiseen koneeseen ja ohjelmaa käytetään kahdessa koneessa yhtäaikaa, niin molempiin koneisiin tarvitaan käyttöoikeus.