Vesilaskutusohjelma

Vesilaskutusohjelma vesiosuuskunnille ja vesilaitoksille

25.01.2013/mlt


Vesiosuuskunnat ja vesilaitokset voivat hoitaa veden ja jäteveden laskutuksen uudella vesilaskutusohjelmalla.

"Vesilaskutusohjelma on valmistettu erityisesti pienille vesilaitoksille ja vesiosuuskunnille. Suurin käyttäjäryhmä on asunto- ja kiinteistöyhtiöt, joissa laskutetaan huoneistokohtaisesti veden, jäteveden ja lämmön kulutusta", kertoo ohjelmiston valmistaja Seppo Tossavainen Tietosuunta Oy:stä.

Arviolaskut, tasauslaskut, perusmaksut

Vesilaskutusohjelmalla voi tehdä arviolaskut ja tasauslaskut. Ohjelmaan tallennetaan asiakas- ja mittaritiedot. Mittaritietoon yhdistetään laskutettava asiakas ja arvioitu kulutus. Laskun perustietojen tallennuksen jälkeen muodostetaan automaattisesti arviolaskut.

Arviolaskulla voi laskuttaaa sekä vesimaksun että jätevesimaksun ja niihin voi lisätä automaattisesti perusmaksut ja muut toistuvat maksut esim. lainojen korko- ja lyhennysosuudet. Tasauslaskun voi tehdä kerran vuodessa tai esimerkiksi huoneiston asukkaan vaihtuessa. Tasauslaskutus tapahtuu automaattisesti mittarilukeman perusteella.

Kaikki muodostuvat laskut ovat automaattisesti myyntireskontrassa. Myyntireskontrassa voi kirjata maksusuoritukset, seurata maksamattomia laskuja, lähettää karhut ja laskea automaattisesti viivästyskorot.

kuva